Post Top Ad

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ: ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΑ;....Ε.ΣΥ?


ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ: ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΑ;

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΗ ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΤΣΙΠΣ ΠΟΥ «ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ» ΣΕ ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ, ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ ΤΡΟΠΟ.

ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΣ ΣΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΠΟΥ ΤΕΧΝΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΤΣΙΠΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΕΣ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΕΔΩ: Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ PRINGLES! 

Καρκίνος σε κουτί: Η συγκλονιστική αλήθεια για τα πατατάκια Pringles!

Για να κατανοήσουμε τη φύση των Pringles και άλλες μάρκες που στοιβάζονται, ξεχάστε την έννοια ότι προέρχονται από πραγματικές πατάτες. Με κανένα αναγνωρίσιμο τρόπο.

Η Εταιρεία Pringles (σε μια προσπάθεια να αποφύγουν τους φόρους που επιβάλλονται κατά των «τροφίμων πολυτελείας», όπως τα τσίπς στο Ηνωμένο Βασίλειο), υποστηρίζουν ότι η περιεκτικότητα της πατάτας στά τσίπς τους είναι τόσο χαμηλή ώστε να μην είναι τεχνικά άρτια πατατάκια.

Οπότε, αν δεν αποτελούνται από πατάτες, τι ακριβώς είναι;

Ο Δρ Mercola μας εξηγεί: 
Η διαδικασία αρχίζει με ένα πολτό από ρύζι, σιτάρι, καλαμπόκι, και νιφάδες πατάτας που πιέζονται σε σχήμα.

Αυτή η ζυμένια ουσία στη συνέχεια ξεδιπλώνεται σε ένα πολύ ψιλό φύλλο που κόβεται σε τσιπς από μια μηχανή.

Τα τσίπς προχωρούν σε ένα ιμάντα μεταφοράς μέχρι να πιεστούν σε καλούπια, που τους δίνουν την καμπύλη που τους κάνει να ταιριάζουν το ενα με το άλλο.

Τα καλούπια κινούνται μέσα σε βραστό λάδι … Στη συνέχεια, ψεκάζονται με γεύσεις σκόνης, και επιτέλους, γυρίζουν σε ένα πιο αργό κινούμενο ιμάντα μεταφοράς κατά τρόπο που να τους επιτρέπει να συσσωρευτούν.

Από κει και πέρα, στοιβάζονται μέσα στα κουτιά … και κατευθύνονται προς τα αθώα στόματα των καταναλωτών.

“Υποψιάζομαι ότι σχεδόν ο καθένας που διαβάζει όλα αυτά, πιθανόν να απολαμβάνει τη γεύση απο πατατάκια. Ωστόσο, είναι σαφώς ένα από τα πιο τοξικά επεξεργασμένα τρόφιμα που μπορείτε να φάτε”.

Τα πατατάκια είναι Φορτωμένα με καρκινογόνες χημικές ουσίες.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα συστατικά στα πατατάκια δεν προστίθεται σκοπίμως, αλλά μάλλον είναι ένα υποπροϊόν επεξεργασίας.
Η ακρυλαμίδη, μια καρκινογόνος και ενδεχομένως νευροτοξική χημική ουσία,δημιουργείται όταν μαγειρεύονται τα πλούσια σε υδατάνθρακες τρόφιμα στις υψηλές θερμοκρασίες, είτε τηγανητά η ψητά.
Μερικοί από τους χειρότερους παραβάτες περιλαμβάνουν τα πατατάκια και τις τηγανητές πατάτες, αλλά πολλά τρόφιμα που μαγειρεύονται ή που υποβάλλονται σε επεξεργασία σε θερμοκρασίες επάνω από 100°C περιέχουν την ακρυλαμίδη.

Κατά γενικό κανόνα, η χημική ουσία σχηματίζεται όταν το τρόφιμο θερμαίνεται αρκετά για να παράγει μια αρκετά ξηρή και καφέ / κίτρινη επιφάνεια. Ως εκ τούτου, μπορεί να βρεθεί σε:

Πατάτες: τσιπς, τηγανητές πατάτες και άλλα ψητά ή τηγανητά τρόφιμα πατάτας

Σιτηρά: ψωμί κρούστα, τοστ, τραγανό ψωμί, ψημένα δημητριακά πρωινού και διάφορα επεξεργασμένα σνακ

Καφές: Καβουρδισμένοι κόκκοι καφέ και αλεσμένος καφέ σε σκόνη. Παραδόξως, τα υποκατάστατα του καφέ με βάση το κιχώριο στην πραγματικότητα περιέχουν 2-3 φορές περισσότερο ακρυλαμίδιο από τον πραγματικό καφέ.
Δείτε: Ακρυλαμίδιο μια καρκινογόνος ουσία και οι τροφές που την περιέχουν

https://www.proionta-tis-fisis.com/karkinos-se-kouti-i-sigklonistiki-alithia-gia-ta-patatakia-pringles/

ΑΝ, ΟΜΩΣ, ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΤΟΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ;
“ΤΡΟΦΗ”: ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΤΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ;

1. ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ «ΥΠΟΠΤΑ» ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΣΚΟΠΙΜΩΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΥΠΟΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ. ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ, ΤΟ ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΣΕ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ, ΕΙΤΕ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΨΗΤΕΣ.

ΚΑΤΑ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΑ Η ΧΗΜΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΥΣΙΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΡΟΦΙΜΟ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΜΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΞΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕ-ΚΙΤΡΙΝΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ.
ΑΚΡΥΛΑΜΙΔΙΟ ΜΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟΣ ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ 

2. ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΣ, ΘΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ 10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ 145 ΘΕΡΜΙΔΕΣ. ΠΟΙΟΣ, ΟΜΩΣ, ΤΡΩΕΙ ΜΟΝΟ 10 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΣΙΠΣ; ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ.

ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΟΠΩΣ ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ, ΑΣΘΕΝΕΣΤΕΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΑΝ, ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΣΙΠΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΠΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΤΕ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙ ΠΩΣ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΤΣΙΠΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ, ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΒΑΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ.

3. ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΘΡΕΠΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ

ΕΑΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΣΥΧΝΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΩΣ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΑΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΦΕΣ. ΤΑ ΤΣΙΠΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ, ΕΝΩ ΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΠΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ.

ΑΝ ΤΡΩΤΕ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΓΕΥΜΑ ΣΑΣ. ΑΝ, ΟΜΩΣ, ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΣΙΠΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΑ ΣΝΑΚ, ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΦΕΛΗ.

4. ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Η ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΣ ΣΕ ΝΑΤΡΙΟ, ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΣΑΣ ΥΓΕΙΑ. Η ΥΨΗΛΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΝΑΤΡΙΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ, ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ, ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ, ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΚΑΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟ.

ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΤΑΞΥ 130-170 ΧΙΛΙΟΣΤΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑΤΡΙΟΥ ΑΝΑ 30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ. ΜΙΑ ΣΑΚΟΥΛΑ ΤΣΙΠΣ, ΜΙΚΡΗ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ, ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΑΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ, ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΠΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΑΤΡΙΟ ΑΠ’ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΣΙΠΣ.

ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΑΤΙΟΥ ΣΤΑ 2.200 MG ΑΝΑ ΗΜΕΡΑ, ΕΝΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΝΕΦΡΙΚΗ ΝΟΣΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1.400 MG ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.
ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ: ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΑΝ Η ΥΠΕΡΤΑΣΗ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ 

5. ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ

Η ΣΥΧΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΣΙΠΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΤΣΙΠΣ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΣΙΠΣ ΤΗΓΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ, ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΡΑΝΣ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΛΙΠΑΡΑ.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΤΑ ΕΛΑΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ ΤΩΝ ΤΣΙΠΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ ΛΙΠΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗΣ. ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΤΟ 2001 ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕ ΟΤΙ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΩΝ ΤΡΑΝΣ ΛΙΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΕΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΗΣ LDL («ΚΑΚΗ» ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ) ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑΣ ΝΟΣΟΥ.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΑ ΤΡΑΝΣ ΛΙΠΑΡΑ – ΚΟΨΤΕ ΤΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ 

“ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ”: ΌΠΩΣ ΕΙΔΑΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ, ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΓΙΑ ΣΩΡΕΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ: ΧΡΟΝΙΕΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ 

6. ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΕΣ, ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΝΟΛΑΙΜΟ. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠ’ Ο,ΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΔΙΨΑΕΙ Η ΟΧΙ.
ΤΟ ΝΕΡΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΑ – ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ: WWW.MEDINOVA.GR 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“ΤΡΟΦΗ-ΦΑΡΜΑΚΟ”: + 1. ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΘΙΣΜΟ;

ΈΧΕΤΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΕΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ; ΑΥΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο MICHAEL MOSS, ΣΤΟ ΝΕΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟ SALT, SUGAR AND FAT: HOW THE FOOD GIANTS HOOKED US «ΑΛΑΤΙ, ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΛΙΠΗ: ΠΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ»:

Ο MOSS ΕΞΗΓΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΕΘΙΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ – ΜΕ ΠΙΟ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΙΣΤΙΚΑ.
ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ “ΤΡΟΦΗ” ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ: ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΕΘΙΣΜΟ

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΕΘΙΖΕΙ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ, ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗ ΟΥΣΙΑ: ΌΞΙΝΟ ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΙΚΟ ΝΑΤΡΙΟ: Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ! 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ… ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΟΥΜΕ ΣΥΚΩΤΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΟ.

ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ, ΑΛΛΆ ΜΕ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΣΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΥΚΙΑ A.F.A ΣΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ, ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΑΣ, ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ), ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ! 

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΤΟ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΕ ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΟΠΩΣ: 

ΩΜΕΓΑ 3,

ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ,

ΡΟΔΙ

https://www.proionta-tis-fisis.com/patatakia-nomizete-pos-einai-apo-patata/

ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο Π.Ο,Υ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΣΜΟΙ-ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ,ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΑΚΤΩΛΟ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ, ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ -ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΙΑ ,ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ,Ε.ΣΥ

ΕΝΤΑΞΟΥ-ΕΝΩΣΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΦΟΡΕΑ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ