Post Top Ad

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

Αν δείτε Αυτή την Ταμπέλα στο Φρούτο σας… Μην το Αγοράσετε για κανένα Λόγο.!!!!!!!!!! Ε.ΣΥ?

   

MAR



Αν δείτε Αυτή την Ταμπέλα στο Φρούτο σας… Μην το Αγοράσετε για κανένα Λόγο.

Όλα τα μέσα γύρω μας, διαφημίσεις, εταιρίες, καταστήματα, πωλητές κ.α. μας προεξοφλούν και μας διαβεβαιώνουν ότι αυτό που θα αγοράσουμε για να φάμε είναι νόστιμο, εύγευστο και φυσικά υγιεινό - πάνω απ όλα.

Κανείς δεν θα καταφέρει να σας πουλήσει κάτι και εσείς να το αγοράσετε, αν σας πει, ότι αν φάτε το συγκεκριμένο προϊόν, μπορεί μετά από μερικές μέρες να αρρωστήσετε ή ότι αν τρώτε συχνά από αυτό, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και οι συνθήκες για να ασθενήσει ο οργανισμός σας μετά από χρόνια και μάλιστα με σοβαρά ή και ανίατα προβλήματα.

Έτσι δεν είναι; Οπότε δεν θα το αγοράζατε.

Το παράδοξο, στην όλη υπόθεση, είναι ότι ενώ δεν σας το ανακοινώνουν, αναγράφουν την πιθανή επικίνδυνότητά του επάνω στην ετικέτα του, επειδή έτσι υποχρεώνονται από τους εκάστοτε νόμους.

Τα ψέματα των εταιρειών τροφίμων είναι εμφανή και προκλητικά.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουμε ότι τα αυτοκόλλητα που συνδέονται με τα φρούτα και τα λαχανικά υπάρχουν για περισσότερους λόγους πέρα από τη σάρωση της τιμής από το σκάνερ του ταμεία.

Ο κωδικός «PLU» ή ο αριθμός αναζήτησης τιμών στο αυτοκόλλητο μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε εάν το προϊόν είναι γενετικά τροποποιημένο, βιολογικό ή παραγόμενο με χημικά λιπάσματα, μυκητοκτόνα ή ζιζανιοκτόνα.

Διαβάστε τι πρέπει να ξέρετε και να ψάχνετε:

1. Ένας τετραψήφιος κωδικός που αρχίζει με ένα 3 ή 4 σημαίνει ότι το προϊόν είναι πιθανώς συμβατικά καλλιεργημένο. Τα τελευταία τέσσερα γράμματα του κώδικα αντιπροσωπεύουν το είδος των φρούτων ή λαχανικών που αγοράζετε. Για παράδειγμα, οι μπανάνες είναι πάντα ετικέτες με τον κωδικό 4011.

2. Εάν υπάρχουν πέντε αριθμοί και το πρώτο είναι «8», τότε το προϊόν είναι γενετικά τροποποιημένο. Η ετικέτα για τη γενετικώς τροποποιημένη μπανάνα  θα περιέχει τους αριθμούς 84011.

3. Ο πενταψήφιος αριθμός που ξεκινά με ένα 9 σημαίνει ότι το στοιχείο είναι οργανικό. Οι βιολογικές μπανάνες θα πρέπει να εμφανίζονται στις ετικέτες με τον πενταψήφιο 94011.
Η Ομάδα Εργασίας Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (The Environmental Working Group -EWG) ανέλυσε τα δεδομένα δοκιμών υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων από το Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α. για να καταλήξουν σε μία κατάταξη για αυτά τα δημοφιλή προϊόντα φρέσκιας παραγωγής.

Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος προειδοποιεί ότι η κατανάλωση φυτοφαρμάκων μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας όπως «γενετικές ανωμαλίες, βλάβες των νεύρων, καρκίνο και άλλες επιδράσεις που μπορεί να εμφανιστούν σε μεγάλο χρονικό διάστημα».

Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένα σε βλάβες από τα φυτοφάρμακα.

Αυτά τα τρόφιμα έχουν πραγματικά υψηλά φορτία παρασιτοκτόνων και θα πρέπει πάντα να αγοράζονται βιολογικά, σύμφωνα με την ewg.org

1. Μήλα
2. Σέλινο
3. Κεράσια
4. Ντομάτες
5. Αγγούρια
6. Σταφύλια
7. Καυτερές πιπεριές
8. Νεκταρίνια
9. Ροδάκινα
10. Πατάτες
11. Σπανάκι
12. Φράουλες
13. Πιπεριές γλυκιές
14. Λαχανικά και χόρτα
15. Καρπούζια
Τα παρακάτω ενδέχεται να είναι σχετικά ασφαλέστερα.

1. Σπαράγγια
2. Αβοκάντο
3. Λάχανο (εφόσον πετάτε τα εξωτερικά φύλλα)
4. Πεπονάκι
5. Καλαμπόκι (όχι το κονσερβοποιημένο)
6. Μελιτζάνες
7. Γκρέιπφρουτ
8. Ακτινίδια
9. Μάνγκο
10. Μανιτάρια
11. Κρεμμύδια
12. Παπάγια
13. Ανανάδες
14. Μπιζέλια
15. Γλυκοπατάτες
16. Μπρόκολο
17. Πορτοκάλια
18. Μανταρίνια
Η «EWG» επισημαίνει επίσης ότι το 99% των μήλων, το 98% των ροδάκινων και το 97% των νεκταρινιών όλα έδωσαν θετική εικόνα για τουλάχιστον ένα υπόλειμμα φυτοφαρμάκων, ενώ η μέση (λευκή) πατάτα είχε περισσότερα φυτοφάρμακα εις βάρος της, από οποιοδήποτε άλλο προϊόν!

Αν δεν δείτε περαιτέρω διακριτικά από το κώδικα «PLU», τότε το προϊόν που πάτε να αγοράσετε είναι μάλλον ύποπτο.

ΚΩΔΙΚΕΣ «Price look-up codes»

Αναλυτικά οι κωδικοί «PLU»

Οι κωδικοί «PLU» εντοπίζονται συνήθως στα καταστήματα παντοπωλείων και στα σούπερ μάρκετ, όπου σαρώνονται σε ένα σύστημα σημείων πώλησης ή στο μηχάνημα αυτόματου ελέγχου, προκειμένου να εντοπιστεί γρήγορα και αποτελεσματικά το εν λόγω προϊόν.

Τα «PLU» διαχειρίζονται από τη  Διεθνή Ομοσπονδία Προτύπων Προϊόντων – (International Federation for Produce Standards), που σημαίνει ότι είναι μια αξιόπιστη μορφή ταυτοποίησης σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το όφελος των «PLUs» είναι ότι, ως καταναλωτής, έχετε ένα αξιόπιστο, τυποποιημένο μέσο για τον προσδιορισμό της προέλευσης και της επεξεργασίας των φρούτων που σκέφτεστε να αγοράσετε.

Ακόμη και αν ψωνίζετε από βιολογική φάρμα , θα πρέπει να βλέπετε σχεδόν πάντα ένα αυτοκόλλητο με «PLU» σε μια μεμονωμένη ή προσυσκευασμένη δέσμη φρούτων.

Ποια είναι η σημασία του κωδικού στα φρούτα

Λοιπόν, ανάλογα με τον κώδικα «PLU», μπορείτε να πείτε αμέσως εάν αυτό το φρούτο καλλιεργήθηκε οργανικά, τροποποιήθηκε γενετικά ή ψεκάζεται με χημικά και εντομοκτόνα.

Εάν εξετάσετε τον κωδικό ακόμη πιο καλά, μπορείτε να προσδιορίσετε αν έχει ακτινοβοληθεί (μια διαδικασία που συχνά σκοτώνει καλά βακτήρια και ένζυμα μαζί με κακά) κατά τη διάρκεια της παραγωγής ή της συγκομιδής του προϊόντος.

Εδώ είναι η γρήγορη ανάγνωση των κωδικών «PLU»:

1. Ακτινοβόληση τροφίμων
Εάν η 5-ψήφια ετικέτα κωδικού «PLU» σε ένα στοιχείο φρούτων ή τροφίμων αρχίζει με τον αριθμό 3, τότε αυτά έχουν  υποστεί επεξεργασία με ακτινοβόληση που περιλαμβάνει την έκθεσή τους σε ενέργεια από πηγές όπως οι ακτίνες γ, οι ακτίνες X ή οι δέσμες ηλεκτρονίων.

Πρόκειται για μια παρόμοια διαδικασία με την παστερίωση των γαλακτοκομικών προϊόντων και χρησιμοποιείται συχνά από τους παραγωγούς και τους διανομείς φρούτων και τροφίμων για την απομάκρυνση ορισμένων μικροοργανισμών, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής.

Δυστυχώς, η διαδικασία αυτή αποικοδομεί μερικώς μερικές από τις ωφέλιμες πτυχές του ίδιου του φρούτου ή των τροφών και μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά ευεργετικούς μικροοργανισμούς και ένζυμα από τους εν λόγω καρπούς.
Η ακτινοβόληση των τροφίμων δεν είναι πάντα κακή, αλλά αν το ψάχνετε, ψάξτε τον αριθμό 3 στην αρχή του «PLU»!

2. Συμβατικές καλλιέργειες
Εάν μια ετικέτα με κωδικό «PLU» 4 ή 5 ψηφίων στον καρπό ξεκινά με τους αριθμούς 3 ή 4, τότε οι καρποί αυτοί αναπτύχθηκαν μέσω συμβατικών πρακτικών.

Για παράδειγμα, αν ο κωδικός είναι 4285, τότε αυτό είναι ένα γκρέιπφρουτ που καλλιεργείται με τη χρήση  παρασιτοκτόνων, συνθετικών λιπασμάτων και άλλων επιβλαβών χημικών ουσιών.

Με τον ίδιο τρόπο, ένας καρπός με τον κωδικό 3488 μπορεί να αναγνωριστεί ως ένα κόκκινο μάνγκο που καλλιεργείται χρησιμοποιώντας συνθετικά λιπάσματα, εντομοκτόνα και άλλα χημικά.

3. Κομμένα και καθαρισμένα φρούτα και λαχανικά (Precut)
Αυτός είναι ένας κώδικας «PLU» που είναι ήδη αρκετά προφανής: κάθε ετικέτα που ξεκινάει με ένα 4 είναι μεν συμβατικό καλλιεργήσιμο φρούτο ή λαχανικό αλλά έχει κοπεί και καθαρισθεί!
Αναμφισβήτητα τα φρέσκα φρούτα είναι πάντα πιο υγιεινά, αλλά γενικά δεν κρατούν για πολύ καιρό και μπορεί ήδη να είναι μερικώς  οξειδωμένα όταν το αγοράζετε.

4. Γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (Genetically modified organism - GMO/genetically engineered)
Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πραγματικά δυσάρεστα. Στο παρελθόν, π.χ. εάν μια ετικέτα «PLU» σε ένα στοιχείο φρούτων ξεκινούσε με ένα 8, αυτό σημαίνει ότι ο καρπός ήταν γενετικά τροποποιημένος οργανισμός (ΓΤΟ).

Δυστυχώς, δεν υπήρχε καμία νομική απαίτηση για τους λιανοπωλητές να εμφανίσουν αυτόν τον κώδικα και η «IFPS» έχει τώρα ορίσει ότι τρόφιμα με «PLU» που αρχίζουν με 8 θα καλλιεργούνται απλά. Αυτό αφήνει ένα μεγάλο ερωτηματικό πάνω από τα φρούτα και λαχανικά που έχουν τροποποιηθεί γενετικά.
Το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA) διερευνά σχέδια για την εφαρμογή ενός νόμου για τη σήμανση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών (ΓΤΟ) μέχρι τον Ιούλιο του 2018 , αλλά στο μεταξύ, θα πρέπει απλώς να εμπιστευτείτε το έντερό σας και να αγοράσετε φρούτα λιγότερο πιθανό να τροποποιηθούν γενετικά.

5. Οργανικά
Επιτέλους, κάτι θετικό! Τα φρούτα ή τα λαχανικά που έχουν κωδικό «PLU» που αρχίζει με 9 έχουν αναπτυχθεί βιολογικά, πράγμα που σημαίνει ότι δεν έχουν υποστεί επεξεργασία με συνθετικά λιπάσματα, φυτοφάρμακα και άλλες επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα εν λόγω φρούτα δεν είναι γενετικά τροποποιημένα, κάτι που είναι ασφαλώς καλό.

Τους επόμενους μήνες, το «IFPS» σχεδιάζει επίσης να αρχίσει να χρησιμοποιεί τους κωδικούς 83000-84999 για τα βιολογικά προϊόντα, γι` αυτό προσέξτε τα μπερδέματα με τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα.
Όπως βλέπετε ο Καταναλωτής πάντα σε οποιαδήποτε εποχή πρέπει να είναι ενήμερος για όλα… και κυρίως στην αγορά τροφίμων, φρούτων, λαχανικών κ.α., γιατί την Υγεία τη δική του και της οικογένειάς του την φροντίζει αποκλειστικά ο ίδιος και όχι οι μαγαζάτορες, οι Οργανισμοί Ελέγχου Τροφίμων και το ανύπαρκτο κράτος.

Πόσο ασφαλή είναι τα βιολογικά προϊόντα και τι πρέπει να προσέξετε
Σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Annals of Internal Medicine», τα βιολογικά τρόφιμα δεν είναι περισσότερο θρεπτικά από τα συμβατικά, ενώ είναι εξίσου πιθανό να είναι μολυσμένα με ορισμένα βακτήρια.

Από την άλλη, όμως, σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα βιολογικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα είναι λιγότερο πιθανό να περιέχουν υπολείμματα παρασιτοκτόνων ή να φιλοξενούν μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά.

Οι πρακτικές που εφαρμόζονται διαφέρουν από τόπο σε τόπο στις βιολογικές φάρμες ενώ τα προϊόντα τους σε γενικές γραμμές αναπτύσσονται χωρίς τη χρήση χημικών φαρμάκων, αντιβιοτικών και ορμονών, καθώς δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς.

Όμως, η νέα έρευνα δείχνει ότι η αντίληψη των καταναλωτών πως τα βιολογικά προϊόντα είναι πάντα πιο θρεπτικά και ασφαλή για την υγεία, δεν είναι κατ’ ανάγκη σωστή.

Έτσι, παραμένουν ασαφή τα συγκριτικά οφέλη για την υγεία από την κατανάλωσή τους, με δεδομένο μάλιστα ότι τα βιολογικά τρόφιμα είναι πολύ ακριβότερα από τα συμβατικά (συχνά έχουν έως διπλάσια τιμή).
Οι ερευνητές με επικεφαλής την Δρ Κρίσταλ Σμιθ-Σπάνγκλερ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, αξιολόγησε τα δεδομένα από 237 σχετικές έρευνες που συνέκριναν τη διατροφική αξία των βιολογικών και των συμβατικών τροφών και τις τυχόν διαφορές στο επίπεδο μικροβίων που περιέχουν.

Η μετα-ανάλυση - η πιο εκτενής που έχει γίνει μέχρι σήμερα - περιέλαβε όλα τα είδη τροφίμων: φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γάλα, αυγά, κρέας κ.α.

Από τη σύγκριση δεν προκύπτει κάποια αξιοσημείωτη διαφορά ανάμεσα στις δύο κατηγορίες προϊόντων όσον αφορά την περιεκτικότητά τους σε βιταμίνες (με εξαίρεση τον ελαφρώς περισσότερο φώσφορο στα βιολογικά).

Επίσης δεν βρέθηκε κάποια διαφορά στην περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και λίπη, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι το βιολογικό γάλα περιέχει περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα.

Ειδικότερα στα φρούτα και τα λαχανικά, δεν διαπιστώθηκε ότι τα βιολογικά υπερτερούν σε θρεπτική αξία.

«Παρά την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο θρεπτικά από τα συμβατικά, δεν βρήκαμε αξιόπιστα στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή την αντίληψη», όπως αναφέρουν οι ερευνητές.

Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι τα βιολογικά και τα συμβατικά τρόφιμα είναι εξίσου πιθανό να είναι μολυσμένα με παθογόνους μικροοργανισμούς, όπως κολοβακτηρίδια (E.coli) και σαλμονέλα.
Περίπου το 7% των βιολογικών προϊόντων και το 6% των συμβατικών βρέθηκαν να περιέχουν κολοβακτηρίδια, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τη σαλμονέλα ήσαν 34% (τα βιολογικά) και 35% (τα συμβατικά).

Αντίθετα, υπήρχε αισθητή διαφορά στη μόλυνση με παρασιτοκτόνα - εντομοκτόνα (7% στα βιολογικά έναντι 38% στα συμβατικά) και στα μικρόβια που είναι ανθεκτικά σε αντιβιοτικά (το βιολογικό/οργανικό κρέας είχε κατά μέσο όρο 33% μικρότερη περιεκτικότητα σε αυτά τα βακτήρια σε σχέση με το συμβατικό κρέας).

Πάντως, είναι αξιοσημείωτο ότι, αν και σε μικρότερο βαθμό, τα βιολογικά προϊόντα δεν είναι απαλλαγμένα τελείως (100%) από παρασιτοκτόνα- εντομοκτόνα.

«Είναι αδύνατο να πει κανείς, με βάση αυτήν τη μελέτη, αν η μία μέθοδος καλλιέργειας είναι καλύτερη από την άλλη», δήλωσε ο Δρ Τζιν Λέστερ, ειδικός στη Φυσιολογία των Φυτών στην Υπηρεσία Αγροτικών Ερευνών του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Όπως είπε, αν και τα νέα ευρήματα είναι ενδιαφέροντα, δεν μπορούν να θεωρηθούν οριστικά, με δεδομένη τη μεγάλη ποικιλομορφία στις βιολογικές/οργανικές πρακτικές και στην υπάρχουσα δυσκολία να γίνουν διαχρονικές συγκρίσεις.

«Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα βιολογικά και στα οργανικά τρόφιμα, όσον αφορά έναν ενήλικο που θέλει να επιλέξει με βάση μόνο την υγεία του», δήλωσε η Δρ Ντένα Μπραβάτα.
Σημειωτέον ότι ακόμα δεν υπάρχουν μακρόχρονες έρευνες (διάρκειας άνω των δύο ετών) που να συγκρίνουν τις τυχόν διαφορές στις επιπτώσεις για την υγεία μεταξύ όσων τρώνε μόνο συμβατικά και όσων τρώνε μόνο βιολογικά προϊόντα.

Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές, πέρα από τα θέματα της υγείας, υπάρχουν άλλοι λόγοι που θα μπορούσε κανείς να προτιμήσει τα βιολογικά προϊόντα, όπως η (πιθανή) καλύτερη γεύση, το ενδιαφέρον του για το περιβάλλον και τα ζώα κ.α.https://athamastos.blogspot.com/2018/03/blog-post_8.html

ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ ΝΕΑ

ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ,ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΓΕΩΡΓΙΑ/ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ/ ΑΛΙΕΙΑ / ΠΑΡΑΓΩΓΑ

5.1. Η Ελλήνων Συνέλευσις δίνει τεράστια βάση στην ανάπτυξη όλων των πρωτογενών παραγωγικών πηγών. Η γεωργία θα αναπτυχθεί με τον πιο δυνατό τρόπο. Θα καθιερωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια η καλλιέργεια μόνο με παραδοσιακούς Ελληνικούς σπόρους.
5.2. Θα αναπτυχθεί με πρόγραμμα ώστε το 60 % της γεωργικής παραγωγής να καθιστά αυτάρκη την χώρα μας από τα γεωργικά προϊόντα. Θα γίνει αναγνώριση όλων των φυτών της ελληνικής χλωρίδας καθώς και των παραγώγων τους, πχ ελαίων για θεραπευτικούς και για καλλωπιστικούς σκοπούς . ΣΕΛΙΔΑ 16 από 40
5.3. Θα επανακτηθεί και συμπληρωθεί εκ νέου το ταμείο των ελληνικών σπόρων.
5.4. Θα γίνει έλεγχος της τροφικής αλυσίδας και θα απαγορευθούν όλοι οι «GM» γενετικά τροποποιημένοι σπόροι και τα παράγωγα αυτών.
5.5. Η Πολιτεία θα αναλάβει να διασφαλίσει τους πολίτες με τρόφιμα απαλλαγμένα από «GM» γενετικά τροποποιημένους σπόρους, θα προσφέρει εξελιγμένες μεθόδους ανάπτυξης που θα βασίζονται στις τεχνικές καλλιέργειας που ακολουθούν τις αρχέγονες αρχές όπως διατυπώνονται στη μητέρα φύση, και το πότισμα θα γίνεται μόνο με καθαρό νερό απαλλαγμένο από δηλητήρια, τοξίνες όπως φθόριο κτλ,
5.6. Θα δημιουργηθεί μηχανισμός υποστήριξης για όλες τις μονάδες γεωργικής και ζωικής παραγωγής, μέσω προηγμένων τεχνολογιών που θα είναι εναντίον των γενετικά τροποποιημένων σπόρων και υβριδίων, με την λήψη ταυτόχρονα υποχρεωτικών εφαρμοστικών μέτρων για καλλιέργειες με τους φυσικούς τοπικούς σπόρους που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, έτσι ώστε η Ελλάδα να γίνει ξανά ένα οργανικό πρότυπο φυσικής ανάπτυξης και οτιδήποτε καλλιεργείται στον Ελληνικό χώρο να είναι πραγματικά βιολογικό.
5.7. Η λίπανση θα γίνεται μόνο με βιολογικά λιπάσματα και εδαφοβελτιωτικά που θα παράγονται στην ελληνική επικράτεια.
5.8. Θα αναπτυχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η βιομηχανική μεταποίηση των γεωργικών προϊόντων στα οποία μόνο θα επιτρέπεται η εξαγωγή. 
Το ίδιο βάρος θα δοθεί και στην
 κτηνοτροφία.
5.9. Θα σχεδιαστεί κατάλληλα η σχέση παραγωγής, μεταφοράς, αποθήκευσης, συντήρησης, διάθεσης στην τοπική αγορά και των εξαγωγών ούτως ώστε να αποκτηθεί αμεσότητα μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή και να αναπτυχθεί υγιής ανταγωνισμός.
5.10. Θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία για την τήρηση των προδιαγραφών.
5.11. Θα δοθεί προώθηση ώστε το 80 % των προϊόντων της κτηνοτροφίας να καλύπτει την εγχώρια κατανάλωση.
5.12. Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή οικολογικών ζωοτροφών.
5.13. Θα δοθεί βάση στην αναπαραγωγή των ζώων της Ελληνικής πανίδας.
5.14Η ανάπτυξη τους θα γίνεται μόνο σε φυσικό περιβάλλον και θα απαγορεύεται κάθε αυξητικό, διατροφικό συμπλήρωμα, ορμόνες κτλ. ΣΕΛΙΔΑ 17 από 40
5.15. Είμαστε η χώρα των υδάτων είναι φυσιολογικό να υπάρχει 
υδατοκαλλιέργεια όλων των ειδών.
5.16. Θα δοθεί βαρύτητα στις υδατοκαλλιέργειες ιχθύων, οστράκων και μαλακίων και ότι παράγεται ως τελικό προϊόν της μητέρας φύσης.
5.17. Η Πολιτεία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη για την επίτευξη των ανωτέρω με την δική της ή όχι συμμετοχή στην υλοποίηση τους.



 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ