Post Top Ad

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΑ LED ΄΄ΔΙΝΟΥΝ΄΄ ΤΗ MONSANTO ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΡΟΛΟ...-ΥΓΕΙΑ...Ε.ΣΥ?

  ΤΑ LED ΄΄ΔΙΝΟΥΝ΄΄ ΤΗ MONSANTO ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΡΟΛΟ

Η MONSANTO ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΟΘΟΝΗ LED. Η MONSANTO ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. WANTEDΘΕΛΕ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ. ΈΤΣΙ, ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ HEWLETT-PACKARD CO. , ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΟΤΙ Η HP ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕΙ ΔΙΟΔΟΥΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΟΘΟΝΕΣ LED, ΕΝΩ Η MONSANTO ΘΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ-ΤΟ ΦΩΣΦΙΔΙΟ ΑΡΣΕΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΛΙΟΥ. Η MONSANTO ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑΝ ΠΕΛΑΤΗ. 

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960, Η MONSANTO ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ, ΤΟΝ ARNO HERZOG, ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ HP ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LED ΚΑΙ 
ΟΘΟΝΗΣ LED ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟ GAASP ΤΗΣ MONSANTO. 

ΑΛΛΑ Η HP ΗΤΑΝ ΝΕΥΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΗΓΗ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η MONSANTO ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960 ΥΠΟ ΤΟΝ FRED KATZMANN, ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ DUMONT, Η HP ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ Η MONSANTO ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ. Η MONSANTO ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΤΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΗΣ HP (ΑΝ ΚΑΙ Ο KATZMANN ΕΛΠΙΖΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ HP). 

ΈΤΣΙ Η ΑΤΥΠΗ ΣΧΕΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ. Η HP ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΦΩΣΦΙΔΙΟ ΑΡΣΕΝΙΔΙΟΥ ΓΑΛΛΙΟΥ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ GAASP ΑΠΟ ΤΗ MONSANTO. ΚΑΙ Η MONSANTO ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΣ LED ΚΑΙ ΟΘΟΝΕΣ LED, ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΝΟΣ ΠΩΛΗΤΗ ΤΗΣ MONSANTO, GEORGE MACLEOD. 

ΑΛΛΑ Ο, ΤΙ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΡΧΙΚΑ Η MONSANTO ΓΙΑ ΤΑ LED; ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ, ΥΠΗΡΧΕ ΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΜΕ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ LED, ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ NICK HOLONYAK JR., ΕΝΑΝ ΑΞΙΟΛΟΓΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΦΑΣΜΑ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ. 

ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΛΙΓΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ ΕΝΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ Η ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΟΙΝΙΑ 20 ΠΟΔΙΩΝ (ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΩΜΟΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ), Ο HOLONYAK ΔΟΥΛΕΨΕ ΔΙΟΔΟΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ, ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ LED, ΛΕΙΖΕΡ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ, ΔΙΟΔΟΙ ΣΗΡΑΓΓΑΣ, ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ, ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ PNPN ΚΑΙ ΑΝΟΡΘΩΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΥΡΙΤΙΟ. ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ TRIAC ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ SCR, ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ DIMMER. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ ΣΕ ΛΕΙΖΕΡ ΚΑΙ LED, Ο HOLONYAK ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ, ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΗΣ ΙΑΠΩΝΙΑΣ. 

 ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΛΗΘΟΣ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ HOLONYAK, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΑΦΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΙΛΙΝΟΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΡΜΠΑΝΑ ΤΟ 1954. ΈΚΑΝΕ ΤΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΟΥ ΕΚΕΙ ΩΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ. ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ JOHN BARDEEN, ΝΕΟΣ ΑΠΟ ΤΑ BELL TELEPHONE LABORATORIES ΤΟ 1951, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΤΟΥ Ο BARDEEN ΚΑΙ Ο WALTER BRATTAIN ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΝΖΙΣΤΟΡ. Ο BARDEEN ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟ 1952, ΜΕ ΤΟΝ HOLONYAK ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΜΕΤΑ-ΕΓΓΡΑΦΑ. ΑΥΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΙΑ 40ΧΡΟΝΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ. 

Ο ΧΟΛΟΝΙΑΚ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΙΛΙΝΟΙΣ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ 1963 ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ) ΤΟ 1954 ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ BELL, ΟΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΥΡΙΤΙΟΥ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΑΚΑΘΑΡΣΙΑΣ, ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ. ΈΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ BELL LABS ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΟ ΤΟ 1955 ΕΩΣ ΤΟ 1957. ΤΟ 1957, ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ GENERAL ELECTRIC CO. ΣΤΙΣ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗΝ GE ΩΣ ΦΥΣΙΚΟΣ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΕΒΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ. ΣΥΝΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ PNPN ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΤΟΣ, ΔΙΟΔΩΝ ΣΗΡΑΓΓΑΣ, ΕΠΙΤΑΞΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΝΩΣΕΩΝ III-V (ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ), ΦΩΤΑΥΓΕΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΖΕΡ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ. 

• Η ΛΥΧΝΙΑ LED ΕΘΕΣΕ ΤΗ ΣΚΗΝΗ


ΤΟ 1960, Ο HOLONYAK ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ GAASP PN. ΜΕΣΑ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΧΕ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΛΕΙΖΕΡ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ, ΛΕΙΖΕΡ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΟΡΑΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ, ΤΟ 1962, ΕΦΗΥΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΔΙΟΔΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ, ΠΟΥ Η GE ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΘΕΣΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΜΑΤΩΝ III-V ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΤΟ 

ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΦΩΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΒΟΥΣ PN ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1932, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΧΘΗΚΑΝ. ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960, ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΚΟΜΒΩΝ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ BELL ΚΑΙ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΗ PHILIPS ΚΑΙ ΤΗ SIEMENS. Η SIEMENS, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η BELL LABS, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΕ ΣΕ ΥΛΙΚΑ III-V ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1950. 

Ο HOLONYAK ΕΦΤΙΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΥΛΙΚΑ ΚΡΑΜΑΤΟΣ III-V ΜΕ ΕΠΙΤΑΞΙΑ ΦΑΣΗΣ ΑΤΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΕΦΤΙΑΞΕ ΕΝΑ LED ΑΠΟ ΚΡΑΜΑ. Ο HOLONYAK ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ GAASP ΩΣ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ LED, ΕΝΩ ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΤΗΣ BELL LABS ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ GAAS ΜΕ ΦΩΣΦΟΡΟ ΕΠΕΙΔΗ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ GAAS. 

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΗΜΙΑΓΩΓΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΦΩΣ, Η ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ GE ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΝΤΕΛΩΣ. Η TEXAS INSTRUMENTS INC. ΕΙΣΗΓΑΓΕ ΕΝΑΝ ΠΟΜΠΟ ΥΠΕΡΥΘΡΩΝ GAAS ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΤΑ $ 130. Η GE ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΛΕΙΖΕΡ GAAS, ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ BOB HALL ΣΤΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ SCHENECTADY, NY. Η GE ΥΠΟΛΟΓΙΣΕ ΟΤΙ ΕΝΑ ΛΕΙΖΕΡ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΥΠΕΡΥΘΡΟ ΠΟΜΠΟ, ΟΠΟΤΕ Η GE ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΛΕΙΖΕΡ GAAS ΣΤΑ 1.300 ΔΟΛΑΡΙΑ.

Η GE ΠΙΣΤΕΥΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΟΤΙ ΕΝΑ ΟΡΑΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΕΙΖΕΡ GAASP, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΡΑΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ (ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ HOLONYAK), ΑΞΙΖΕΙ ΔΙΠΛΑΣΙΑ-$ 2.600. ΌΣΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΙΟΔΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ IR, Η TI ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΓΙΑ 130 $, ΟΠΟΤΕ Η GE ΘΕΩΡΗΣΕ ΟΤΙ Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΟΡΑΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΑΞΙΖΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ LED ΤΗΣ ΣΤΑ 260 $. ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΥΜΜΑΧΙΚΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ. 

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΤΑ ΠΡΩΙΜΑ LED ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΟΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΠΟΛΥ ΦΩΣ. ΑΛΛΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ. ΈΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ Η MONSANTO, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΔΑΝ ΜΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ GAASP. Η MONSANTO ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟ HOLONYAK ΣΤΟ GE ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LED. 

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960 ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1970, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΜΗΧΑΝΕΣ, ΤΟΤΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ ΧΕΙΡΟΣ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΝ ΟΘΟΝΕΣ LED. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ, Η MONSANTO ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ. PERIODΤΑΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1965-66 ΠΟΥ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, GEORGE MACLEOD , ΕΠΕΙΣΕ ΤΗ MONSANTO ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΥΞΗΣΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΚΕΡΔΟΥΣ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑ ΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟ GAASP. ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 1967, Η MACLEOD ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ LED ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ, ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 1968, Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ PALO ALTO ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ, ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ ΤΟΥ MACLEOD. 

ΤΟ 1968-1970, ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ, ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ. ΥΠΗΡΞΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΝΤ ΛΟΥΙΣ, Ο ΜΠΡΟΥΣ ΜΠΛΑΚΚΑΝ, ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΤΗ 
ΛΙΤΡΟΝΙΞΤΟ ΤΟ 1971, Ο ΤΖΟΡΤΖ ΜΑΚΛΕΟΝΤ ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΟΠΤΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ MONSANTO, ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1975. 

ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1960 ΕΩΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1970, Ο ΚΑΥΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΟΘΟΝΕΣ, ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΝ ΑΡΧΙΚΑ ΑΠΟ ΑΡΙΘΜΟΜΗΧΑΝΕΣ (Π. ΤΟ 
MARINER ), ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΡΟΛΟΓΙΑ ΧΕΙΡΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ PULSAR ΑΠΟ ΤΗΝ HAMILTON WATCH CO. ΤΟ 1972. ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ, Η MONSANTO ΚΑΙ Η HP, ΠΗΡΑΝ ΕΝΑΛΛΑΞ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟ ΠΟΛΛΑΠΛΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ Η ΑΛΦΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΟΘΟΝΕΣ LED. 

Η MONSANTO ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΟΘΟΝΗ, ΤΗΝ MAN-1A (ΤΟ "MAN" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΦΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ MONSANTO). ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΟΘΟΝΗ ΕΠΤΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ 14 ΔΙΑΚΡΙΤΑ ΤΣΙΠ GAASP ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ, ΔΥΟ ΤΣΙΠ ΣΕ ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ. Ο ΑΛΦΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΕΜΟΙΑΖΑΝ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. ΤΟ 5, ΩΣ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΩΣ S. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED

ΔΙΟΔΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ

Η ΔΙΟΔΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ (LED) ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ  ΜΟΛΥΒΔΟΥ  ΜΕ ΗΜΙΑΓΩΓΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΙΟΔΟΣ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΦΩΣ ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΦΩΤΟΝΙΩΝ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΑΥΓΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΝΙΟΥ) ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΧΑΣΜΑ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΗΜΙΑΓΩΓΟΥ.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΛΥΧΝΙΕΣ LED ΕΞΕΠΕΜΠΑΝ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΥΠΕΡΥΘΡΟ ΦΩΣ. ΤΑ ΥΠΕΡΥΘΡΑ LED ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΩΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΣΕ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΡΕΙΑ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ.

ΤΑ ΣΥΧΡΟΝΑ LEDS ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΡΑΤΑ, ΥΠΕΡΙΩΔΗ, ΚΑΙ ΥΠΕΡΥΘΡΑ ΜΗΚΗ ΚΥΜΑΤΟΣ, ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ.

Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ, ΟΠΩΣ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ,  ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΦΩΤΟΣ.

ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΟΠΩΣ Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΕ ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, ΣΕ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ, ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΣΕ ΣΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ, ΣΕ ΚΙΝΗΤΑ, ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΝ. ΩΣΤΟΣΟ, ΤΑ LED ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΧΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΚΡΙΒΑ.

ΟΙ ΔΙΟΔΟΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΑΦΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ - ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΗΜΙΑΓΩΓΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΤΑΣΗ. 

ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟΞΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ ΠΗΓΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 'ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ LED ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.


ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ LED

Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ  LED ΕΙΝΑΙ "ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ", ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑΞΙΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΩΣ "ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΑΞΗΣ 1". ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΜΟΝΟ ΛΙΓΕΣ ΠΗΓΕΣ LED- ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΛΥΧΝΙΕΣ LED ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΥΣΤΗΡΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΓΩΝΙΑ ΘΕΑΣΗΣ  8 ° Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ, ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΥΦΛΩΣΗ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑΞΙΝΟΜΟΥΝΤΑΙ ΩΣ "ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΑΞΗΣ 2".

ΕΝΩ ΟΙ ΛΑΜΠΕΣ LEDS ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΟΠΩΣ Ο ΜΟΛΥΒΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ, Ο ΧΑΛΚΟΣ, ΤΟ ΝΙΚΕΛΙΟ, Ο ΑΡΓΥΡΟΣ.

ΤΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΚΙΤΡΙΝΑ LED ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ.

ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ, ΟΜΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΤΟΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΟΞΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ. ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΗ ΠΗΓΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΌΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΙΝΑΞΕΙ ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ LED ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ.


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ LED

  • ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ: ΤΑ LEDS ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ LUMENS ΑΝΑ WATT ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ. Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ LED ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ Η ΤΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ.
  • ΧΡΩΜΑ: ΤΑ LEDS ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΠΕΜΨΟΥΝ ΦΩΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΦΙΛΤΡΩΝ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ.
  • ΜΕΓΕΘΟΣ: ΤΑ LEDS ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ (ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 2 MM2 ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΝ ΜΕ ΠΛΑΚΕΤΕΣ ΤΥΠΩΜΕΝΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ.
  • ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΣΙΜΟ: ΤΑ LEDS ΑΝΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΣΒΗΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ. ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΥΧΝΙΑ LED ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ. TΑ LED ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΕΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΑΠΟΚΡΙΣΗΣ.
  • ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ: ΤΑ LEDS ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΧΝΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ, ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ  ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ.
  • ΡΥΘΜΙΣΗ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ: ΤΑ LEDS ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΤΟΥΝ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΣΕ ΚΑΜΕΡΕΣ Η ΣΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ.
  • ΨΥΧΡΟ ΦΩΣ: ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΗΓΕΣ ΦΩΤΟΣ, ΤΑ LED ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ IR ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ Η ΥΦΑΣΜΑΤΑ. 
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ: ΤΑ LEDS ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ. ΔΙΑΡΚΟΥΝ 35.000 ΕΩΣ 50.000 ΩΡΕΣ Η ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΩΛΗΝΕΣ ΔΙΑΡΚΟΥΝ 10.000 ΕΩΣ 15.000 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ 1,000 ΕΩΣ 2.000 ΩΡΕΣ. 
  • ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΑΛΛΑΓΜΑ: ΤΑ LEDS, ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΘΡΑΥΣΤΑ.
  • ΕΣΤΙΑΣΗ: ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ΕΣΤΙΑΣΗ.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ LED

  • ΥΨΗΛΗ ΑΡΧΙΚΗ ΤΙΜΗ: ΤΑ LED ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.
  • ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Η LED ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ LED, ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. 
  • ΈΧΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΣΗΣ: ΤΑ LEDS ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑ ΡΕΥΜΑ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ.
  • ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΟΣ: ΠΙΟ ΨΥΧΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ LED ΑΠΟ ΤΟΥ ΛΑΜΠΤΗΡΑ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ. ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΨΥΧΡΟ ΛΕΥΚΟ LED ΦΩΤΙΣΜΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ Η ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗΣ.
  • ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΣ: ΤΑ LEDS  ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΧΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖOΝΤΑΙ ΕΝΑ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΦΩΤΟΣ, ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΕΙΖΕΡ.
  • ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ: ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΗΣ, ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ, ΤΑ LED ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΑ. 
  • ΤΟ ΜΠΛΕ LED ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΛΕ LED ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ LED ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ ΑΣΦΑΛΗ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΕ ΦΩΣ, ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ. 
  • ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ: Η ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ LED ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΟΣΟ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ. Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΥΞΑΝΕΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΜΕ ΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ LED. 
  • ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΤΟΜΑ: ΤΑ LED ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ.

 

ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ LED

ΟΙ ΔΙΟΔΟΙ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΦΩΤΟΣ - ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΩΣ LED - ΕΧΟΥΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΘΟΝΕΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΜΑΣ.

ΌΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΟΜΩΣ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.

ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΟΤΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΥΨΗΛΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΟΝ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΜΑΣ.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΙ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΑΥΤΟ ΣΕ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΩΣ ΤΟΤΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ «ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ» ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΙ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΩΣ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ, ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΠΛΕΟΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟΓΑΛΑΖΙΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ.

Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ LED ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟ ΠΑΡΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΚΡΙΝΕΣΤΕΡΕΣ ΟΘΟΝΕΣ ΜΕ ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΗ «ΔΙΑΘΕΣΗ» ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ.

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΒΛΑΒΕΡΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΠΛΕ ΦΩΣ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ «ΚΙΝΕΙΤΑΙ» ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΗΚΗ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΑΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΡΑΤΟΥ ΦΩΤΟΣ (380-500 NM) ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΥΨΗΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΑΜΠΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΩΤΙΣΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ, ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΤΗΣ ΤΑΜΠΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ ΣΤΗΝ ΟΡΑΣΗ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΫΠΟΔΟΧΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΙΜΩΝ ΦΩΤΟΕΥΑΙΣΘΗΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΜΑΣ. ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΞΕΘΕΣΑΝ ΚΥΤΤΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΑΓΧΡΟΥΝ ΕΠΙΘΗΛΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ LED (ΚΟΚΚΙΝΟΥ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΥ ΦΩΤΟΣ) ΑΝΑ ΔΩΔΕΚΑΩΡΟΥΣ «ΚΥΚΛΟΥΣ» ΕΝΑΛΛΑΓΗΣ ΦΩΤΟΣ/ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ. ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΡΕΙΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΦΩΤΟΣ/ΣΚΟΤΑΔΙΟΥ ΤΟ ΜΠΛΕ, ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΦΩΣ ΤΩΝ LED ΜΕΙΩΣΑΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΩΤΟΫΠΟΔΟΧΕΩΝ (ΚΑΤΑ 99%, 88% ΚΑΙ 75% ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ), ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΧΝΑ ΣΕ ΑΠΟΠΤΩΣΗ, ΣΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑΝΑΤΟ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΕΠΙΣΗΣ, ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ LCD ΚΑΙ TFT, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΕΙ Η ΝΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΦΥΛΙΣΗ ΤΗΣ ΩΧΡΑΣ ΚΗΛΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΥΣ, ΟΠΩΣ Η ΔΙΑΒΗΤΙΚΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΑ, Η ΝΟΣΟΣ STARGARDT'S Η Η ΜΕΛΑΓΧΡΩΣΤΙΚΗ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΠΑΘΕΙΑ.

ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΟΙ ΒΛΑΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ LED ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ, ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Η ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΜΑΣ - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΠΟΛΛΕΣ - Η ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΛΑΜΠΑ. ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΦΙΣΤΑΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΩΡΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΩΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ. ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΤΗ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΒΛΑΒΗ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕΓΑΛΗ. ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΒΛΑΒΗ ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ LED ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΑΒΗΣ, ΠΟΛΛΑ ΟΜΩΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ.

ΟΙ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ «ΔΟΣΕΙΣ» ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΜΑΤΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΟΙ ΟΘΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ, ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΩΡΕΣ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΟ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΝΕΑΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ. ΕΠΙΣΗΣ, ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΔΕΔΟΜΕΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ - LED ΚΑΙ CFL - ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΑΝ Η ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΓΕΙΑ.

Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΞΕΥΡΕΣΗΣ ΛΥΣΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ.

ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΓΙΑ ΓΥΑΛΙΑ ΟΡΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΒΛΑΒΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ. ΈΧΟΥΝ ΕΛΑΦΡΩΣ ΚΙΤΡΙΝΟ ΧΡΩΜΑ - ΧΡΥΣΑΦΙ, ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΥΩΠΑΣ ΕΙΤΕ ΠΡΕΣΒΥΩΠΑΣ, ΕΙΤΕ ΕΧΕΙ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟ Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΘΟΥΝ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΤΩΝ LED.

ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ, ΒΕΒΑΙΑ, ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΛΑΒΕΡΑ «ΤΜΗΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΑ ΓΥΑΛΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΦΙΛΤΡΑ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ, ΜΠΛΟΚΑΡΟΝΤΑΣ ΤΗ ΒΛΑΒΕΡΗ ΜΠΛΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ. ΈΤΣΙ ΤΑ ΦΙΛΤΡΑ ΑΥΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΟΥΝ ΤΗ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.

Η  ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED, ΩΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΤΗΡΑ  ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ Η ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ.




ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ

ΛΑΜΠΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΓΟΝΟΥ
ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ LED, ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΥΡΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΓΕΙΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ Η CFL - ΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΛΩΣ ΩΣ «ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» - ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΑΛΟΓΟΝΟΥ.

ΚΑΙ ΕΔΩ, ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ...

  • ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ

-ΟΙ CFL,  ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΩΛΗΝΩΤΟ, ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΕΣ Η ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ, ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ. ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ, ΕΙΝΑΙ, ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ - ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ «ΚΟΙΝΟΥΣ» ΚΑΔΟΥΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΕΝΩ ΑΝ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ. Η ΟΡΑΣΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ. Ο ΥΔΡΑΡΓΥΡΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ, ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ "ΠΕΦΤΕΙ"  ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΜΠΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ. 

-ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ CFL, ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ,  ΕΝΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ. ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΣΥΝΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ «ΔΙΠΛΟΥ» ΓΥΑΛΙΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΜΠΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ UV ΑΠΟ ΤΟΥΣ CFL ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΕΠΙΠΕΔΑ.

-ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ  ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΦΩΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΟΗΣ ΑΛΛΑ ΠΑΛΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΑΤΙ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΧΝΑ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ, ΝΥΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ.  

-ΑΚΟΜΗ, Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΑΤΟΝΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΔΕΘΕΙ  ΜΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ Η ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

  • ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΑΛΟΓΟΝΟΥ

-ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΑΛΟΓΟΝΟΥ, ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΔΡΑΝΕΣ ΑΕΡΙΟ ΑΛΟΓΟΝΟ ΚΑΙ ΑΤΜΟΥΣ ΙΩΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΦΩΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΟΗΣ. ΟΙ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ» ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ, ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΩΣ ΜΗ ΦΙΛΙΚΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΠΙΟ ΦΙΛΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΤΟ ΠΙΟ «ΚΟΝΤΙΝΟ» ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΦΩΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ «ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΩΝ» ΛΑΜΠΤΗΡΩΝ ΑΛΟΓΟΝΟΥ, ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ UVA ΚΑΙ UVB, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ UVC. Η ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΦΩΤΟΚΕΡΑΤΙΤΙΔΑ, ΘΟΛΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΡΑΤΟΕΙΔΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ.

ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΠΥΡΑΚΤΩΣΕΩΣ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΛΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.

-ΝΑ ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΛΕΤΑ, ΝΑ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΠΕΡΙΠΟΥ 70 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΘΟΝΗ - ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΛΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΦΩΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

 

-ΌΤΑΝ ΣΠΑΝΕ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΦΘΟΡΙΣΜΟΥ ΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΝΤΑΙ, ΑΜΕΣΩΣ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ.

-ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΟΙ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ ΑΛΟΓΟΝΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΙΩΔΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΦΩΣ ΑΝΑΚΛΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ.

-ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΡΥΦΟ ΦΩΤΙΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Η ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΥΤΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ.

-ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ LED ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΥΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΑΜΠΤΗΡΕΣ LED, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΦΙΛΤΡΑ!WWW.EMEDI.GR



ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΕΙΩΝ ΑΙΧΜΗΣ ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΟΠΟΤΕ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΥΧΝΙΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

ΟΙ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ,ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΛΥΧΝΙΕΣ ,ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΡΟΠΟΙ ,ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ


 Προγραμματικές δηλώσεις Ελλήνων Συνέλευσις:

https://www.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Ιδρυτική διακήρυξη Ελλήνων Συνέλευσις:
https://www.dropbox.com/s/vyaw1vtv3m8y11p/ΔΙΑΚHΡYΞΗ-ΕΣΥ-ΤΕΛΙΚΟ.pdf?dl=0

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ

6.1. Θα δημιουργηθούν ειδικές υποδομές όπου οι ερευνητές θα μπορούν να υλοποιούν με άνεση τις έρευνες/-πειράματα καινοτομικά. Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων.
6.2. Θα δημιουργηθούν ειδικά σχολεία για παιδιά με υψηλά νοητικά επίπεδα ούτως ώστε να αναπτύξουν ορθά τις δυνατότητες τους.
6.3. Θα εγκατασταθούν καινοτόμα προγράμματα και σοβαρά δίκτυα σε όλα τα τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα στην Ελλάδα, έτσι ώστε με τα ειδικά προγράμματα να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν οι νέες καινοτομίες, δημιουργίες, τεχνολογίες και άλλες εξελίξιμες μορφές προϊόντων, έτσι ώστε τα παραγόμενα προϊόντα να διατίθενται αμέσως στο εμπόριο για περαιτέρω αμοιβαίο όφελος του εκπαιδευτικού προγράμματος, τους μαθητές που φοιτούν, τους καθηγητές που διδάσκουν και κατ’ επέκταση της Ελλάδος, των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα, με τέτοιο τρόπο ώστε μέχρι το δέκα (10 %) τοις εκατό των δικαιωμάτων να επιστρέφει πίσω στο ίδρυμα/ σχολείο από όλες τις εμπορικές δραστηριότητες που θα προωθηθούν με τα νέα προϊόντα και τις τεχνολογίες και έτσι αυτά τα σχολεία/ ιδρύματα να δημιουργούν δικούς τους μηχανισμούς αυτοχρηματοδότησης για να λειτουργούν απρόσκοπτα.
6.4. Θα συσταθεί ειδική επιτροπή άμεσων αδειοδοτήσεων για επενδύσεις ειδικά σε καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να ωφεληθεί άμεσα όλη η κοινωνία

ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΙΝΩ ΕΝΑ ΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ,ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΑΥΤΩΝ ΘΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΩΤΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ:

Τα εργαλεία και ο πλούτος που περιέχουν είναι πλέον εκχωρηθείσα περιουσία υπέρ των Ελλήνων, της Ελλάδος και του εν γένει απανταχού Ελληνισμού.
Συνοπτικά έχουν τελεσθεί οι ακόλουθες πράξεις και έχουν κατατεθεί τα ακόλουθα ποσά που είναι έτοιμα προς εκταμίευση:
1.0. ΠΟΣΟ ΕΞΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ($ 600.000.000.000) ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΑΜΕΡΙΚΗΣ είναι κατατεθειμένα σε κηδεμονευόμενο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού και τα οποία επικυρώθηκαν από όλους τους εμπλεκομένους φορείς (US Treasury, US Treasury Offset Payments, US department of Transportation, ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ, ΤΤΕ, Άρειο Πάγο, Ελληνικά Δικαστήρια και πολλές άλλες χώρες του εξωτερικού). Κατατέθηκαν για την εξαγορά του Δημοσίου Χρέους και τη χρηματοδότηση των νέων αναγκών.
1.1. Επιτόκιο : 0 %, (0,5 % προσωρινό επιτόκιο μέχρι την εξαγορά των δανείων από τους δανειστές: και μετά θα μετατραπεί σε 0 %. Τα έσοδα από τους σχετικούς τόκους θα διατεθούν και πάλι σε ταμείο για την Ελλάδα),
1.2. Αποπληρωμή : Μέχρι 100 χρόνια.
2.0. ΠΟΣΟ ΔΥΟ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΡΙΩΝ (€2.300.000.000.000) ΕΥΡΩ έχει κατατεθεί ως αίτημα του Αρτέμη Σώρρα ο οποίος ενέργησε για λογαριασμό των Αυτοχθόνων Ελλήνων που ζουν στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, δυνάμει του Αμετακλήτου- Αορίστου χρονικά και με Μεταθανάτια ισχύ και κληρονομικό δικαίωμα Συμβολαιογραφικού Πληρεξουσίου, όπως αυτό έχει ανατεθεί από διάφορους Δήμους αλλά και Εκκλησιαστικούς Φορείς στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 6ΟΟ:
ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΙΤΗΣ;

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Post Top Ad

ΣΕΛΙΔΕΣ